Vulin tražio da Komšić objasni “zašto bi Kosovo bilo država, a RS ne može”

by nedim
| 20:37
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je prije nekoliko dana podigao prašinu svojom izjavom o “srpskom svetu”, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin nastavlja da svojim izjava diže tenzije u cijelom regionu.

Na njegove izjave “o svim Srbima u srpskom svijetu” reagirali su mnogi, među kojima je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazavši da “nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuharice Mire Marković”.

Danas se Vulin obrušio na Komšića izjavivši da “razumije zašto hrvatskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića toliko ljuti kada on izgovori “srpski svet”, uzimajući u obzir činjenicu da su ga sunarodnici proglasili nepoželjnim”.

– Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podijelim hljeb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH – rekao je Vulin, prenosi Srna.

Dodao je da Komšić može mrziti i vrijeđati, ali ne može objasniti zašto Kosovo bi moglo da bude država, a Republika Srpska ne može.


– Posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju – istakao je Vulin.

Supruga balkanskog kasapina Miloševića
Prema njegovim riječima, Mirjana Marković, inače supruga balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, koju Komšić spominje, “sanjala je opstanak Jugoslavije”.

– Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli po prvi put u historiji sa državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba – rekao je Vulin.

Otuda, prema njegovom mišljenju, potiče bijes kada Srbi, kako kaže, glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo, prenosi Srna.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.