Vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

by admin2
| 6:08

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -3; Livno 0; Bijeljina, Bugojno, Jajce, Sanski Most 2; Prijedor, Zenica 3; Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 4; Ivan Sedlo, Stolac 5; Doboj 6; Bihać, Bjelašnica, Brčko 7; Gradačac, Mostar, Trebinje 8; Neum 12;

Bioprognoza: Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nešto više opreza potrebno je u jutarnjim satima, kada će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana. Poželjno je slojevito se odjenuti. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. U večernjim satima porast naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 16 do 23°C. U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C. 

U srijedu jutro u Bosni pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umejrena bura. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 17 do 22 °C.

U četvrtak jutro u Bosni pretežno sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana prolazan porast naoblake u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno vedro. U večernjim satima u Bosni novo naoblačenje, što u centralnim i istočnim područjima lokalno može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 °C.

U petak u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 °C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

(Tuzlainfo.ba)