Tužiteljstvo KS: Koje mjere slijede nakon hapšenja osobe sumnjive zbog ubistva sarajevskih policajaca?

by admin2
| 7:29

Danas će biti poznato kako će Tužiteljstvo Kantona Sarajevo postupiti prema osobi koja je jučer uhapšena, a dovodi se u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Osoba za koju se nezvanično tvrdi da je istaknuti član automafije iz Republike Srpske i koju su pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili na području ovog entiteta, predata je jučer Tužiteljstvu Kantona Sarajevo koje joj je odredilo pritvor od 24 sata.

Podsjećamo, službenici MUP-a KS su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužiteljstva KS, saslušali i ispitali 49 osoba.

U akciju pronalaska počinitelja ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su ubijeni prošlog petka u sarajevskom naselju Alipašino Polje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Hiljade ljudi jučer je u Sarajevu prisustvovalo posljednjem ispraćaju policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na sarajevskom mezarju u Buća Potoku i groblju Sv. Josip.

Održan je i protestni skup građana koji su poručili da policija treba da dobije šira ovlaštenja kako bi se bolje nosila sa kriminalom, dok tužiteljstva trebaju bolje obavljati posao, jer sada veliki broj kriminalaca, zbog propusta prilikom istrage i u daljem procesu, bude pušten na slobodu.

(TI/BHRT)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.