Vremenska prognoza: Sjeveroistok BiH danas do 23 stepena

by admin2
| 7:21

Danas će od ranih jutarnjih sati i prijepodne kiša preći sa zapada prema istoku BiH. Zatim se očekuje prestanak padavina. U većem dijelu BiH se očekuje između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno može pasti i do 80 litara.

Od jutarnjih sati razvedravanje se očekuje u Krajini i postupno prema istoku zemlje. Prijepodne će biti vjetrovito. U jutarnjim satima sa olujnim udarima juga od 70 do 95km/h. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima vjetar će postupno oslabiti. Temperatura zraka većinom između 13 i 19, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak tokom prijepodneva, uz nadprosječno toplo vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba će biti izraženije. Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u drugom dijelu dana.

Sa dolaskom noći uticaj južine će oslabiti, biće malo svježije, što će ugodno djelovati na većinu populacije i omogućiti mirniji san, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.