Posljednji ispraćaj policajaca Adisa i Davora: Neprežaljeni i nezamjenjivi čuvari zakona

by admin2
| 12:07

Porodica, prijatelji i kolege svirepo ubijenih sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su dali svoje živote vršeći plemenitu dužnost, odali su počast dvojici čuvara zakona u prostorijama Općine Novi Grad.

Komesar sarajevskog MUP-a Mevludin Halilović kazao je kako je u ovako teškim trenucima teško pronaći pravi način da se iskažu sva tuga i bol.

“Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice Šehović i Vujinović, gubitak za sarajevsku policiju u čijim redovima su njih dvojica davali maksimalan doprinos obavljajući sve svoje poslove i zadatke predano i profesionalno te gubitak za Kanton Sarajevo i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ličnim primjerom su pokazali šta znači časno i predano obavljati policijski posao te koliko je to težak, rizičan i opasan posao. Svi smo ogorčeni i potrseni ovim gubitkom, ali ćemo zbog njih dvojice nastavljati obavljati naše poslove na najbolji mogući način. Uvijek ćemo ih pamtiti i pominjati kao primjer. Porodicama Šehović i Vujinović uvijek će biti otvorena vrata MUP-a KS, uvijek će imati našu podršku. To je najmanje što možemo učiniti za njih”, istakao je Halilović.

Sahrana Davoru Vujinoviću je obavljena danas u 12:15 sati na groblju Sveti Josip na Ciglanama, a dženaza Adisu Šehoviću će biti klanjana u 14:30 sati na mezarju u Buća Potoku.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.