Sarajevo: Danas skup podrške policiji KS

by admin2
| 9:31

Zbog brutalnog ubistva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, za ponedjeljak 29. oktobar na Trgu djece Sarajeva je u 18h planiran skup podrške policiji Kantona Sarajevo – najavljeno je iz Udruženja „Val“.

Iz tog udruženja navode da je okupljanje i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrhu pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine.

– Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u općoj nesigurnosti i oduzimanje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese – navode iz Udruženja „Val“.

Napominju da je skup zakazan za 29. oktobar dobio veliku podršku iz regiona i univerziteta u BiH.

– Otvorenom pozivu nevladinim organizacijama se pridružilo još nekoliko organizacija u jačanju inicijative za skup podrške policiji Kantona Sarajevo. Organizacije koje su se pridružile otvorenom pozivu koji je iniciralo udruženje „Val“ su: Student Parliament of the University of Sarajevo (SPUS), Udruženje studenata Medicinskog fakulteta univerziteta u Sarajevu, AidBrigade (grupa internacionalnih volontera za zaštitu ljudskih prava) i Udruženje Bosanskih umjetnika – navodi se u saopćenju Udruženja „Val“.

Dodaje se da posebna podrška stiže iz Zagrebačkog kulturnog udruženja „Kultura Snova“ i Beogradskog kulturnog udruženja „Krik“, koji izjavljuju suosjećanje i podršku kako porodici ubijenih policajaca, tako i građanima Kantona Sarajevo.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.