Danas je Dan žalosti u cijeloj BiH i posljednji oproštaj od ubijenih policajaca

by nedim
| 6:58

U Sarajevu će danas, nakon komemoracije, biti ukopani sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović koji su stradali na Alipašinom Polju dok su partrolirali gradom. Velika policijska akcija koja je potom pokrenuta u oba entiteta još nije dovela do hapšenja odgovornih, vjerovatno članova automafije.

Vujinović će biti sahranjen na Groblju “Sveti Josip” u 12.15 sati, a Šehoviću će dženaza biti klanjana na mezarju u Buća Potoku u 14.30.

Šehović i Vujinović su ubijeni u petak u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prilikom vršenja službene dužnosti. Njih su, dok su bili u policijskom vozilu, rafalnom paljbom zasule osobe koje su pokušavale ukrasti motorno vozilo.

Šehović je ubijen na mjestu događaja, a Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Obojica su bili policajci za primjer, a iza sebe su ostavili porodice i maloljetnu djecu.

Vijeće ministara je tim  povodom donijelo je Odluku da je u Bosni i Hercegovini danas Dan žalosti.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na svim zgradama institucija Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Bosne i Hercegovine, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Vlade Federacije BiH i Republike Srpske, kao i Vlada Kantona Sarajevo, također su proglasile ponedjeljak, 29. oktobar, Danom žalosti.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.