UEFA kaznila Arnautovića za psovke upućene makedonskim igračima

by nedim
| 18:39

Napadač nogometne reprezentacije Austrije Marko Arnautović zbog psovki i nedoličnog ponašanja nakon što je postigao pogodak protiv Sjeverne Makedonije u meču 1. kola grupne faze Eura dobio je zabranu igranja naredne utakmice protiv Nizozemske.

Bivši napadač Stokea i West Hama, koji sada igra u Kini za Shanghai Port, burno je reagovao nakon što je protiv Sjeverne Makedonije postigao gol za 3:1 i jasno se moglo vidjeti da je vrijeđao protivničke igrače, zbog čega je UEFA odlučila naknadno ga kazniti i onemogućiti mu nastup protiv Nizozemske.

Izvještaji navode kako su njegove uvrede bile upućene prema Egzonu Bejtulaiju i Ezgjanu Alioskom, koji imaju albanske korijene, a iako se poslije izvinio zbog svojih riječi, UEFA ga je odlučila kazniti jednom utakmicom, piše portal Klix.ba.

Organizatori turnira su izjavili da je UEFA-ino žalbeno tijelo odlučilo suspendovati Arnautovića isključivo zbog vrijeđanja protivničkih igrača.

Arnautović bi trebao biti na raspolaganju svojim saigračima u meču posljednjeg 3. kola, koji će Austrija igrati protiv Ukrajine.

Još jednom podsjećamo, Austrija je slavila rezultatom 3:1 protiv Sjeverne Makedonije i tako na najbolji mogući način otvorila nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.