Podrška: Građani pozvani da odaju počast ubijenim policajcima

by nedim
| 6:35

Na Facebook grupi Skup podrške Policiji Kantona Sarajevo građani Sarajeva su pozvani da u Parku ubijene dece (Trg djece Sarajeva) odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

– Zbog brutalnog ubistva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, udruženje Val organizira skup ponedjeljak, 29. 10., u Parku ubijene djece Sarajeva sa početkom u 18 sati, stoji u pozivu.

– Ovom prilikom su pozvane i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost, te na taj način animiraju sve građane. Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana, navedeno je u pozivu.

Također navode da su Park ubijene djece Sarajeva odabrali kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj su dali život na jedan jako nehuman i hladnokrvan način.

– Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u opštoj nesigurnosti i oduzimalnje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese, navodi se.

Podsjetimo, brojni sugrađani Adisa Šehovića i Davora Vujinovića okupili su se sinoć na mjestu stradanja na Alipašinom Polju, kako bi ubijenim policajcima odali počast.

Pripadnici MUP-a KS-a su ubijeni jučer ujutro prilikom vršenja redovnih aktivnosti, a na njih su pucali automafijaši – piše Oslobođenje.

(Tuzlainfo.ba)