Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

by nedim
| 5:22

Prema prognozi FHMZ-a, danas se prije podne očekuje po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada zemlje prema istoku i jugu. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C. 

U petak, 19.10.2018., u Bosni umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu, 20.10.2018., u Bosni veći dio dana umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, jugu zemlje od 22 do 26°C.

U nedjelju, 21.10.2018., u većem dijelu zemlje oblačno. Djelomično vedro jedino na jugu. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.