Zmajevi remizirali sa Turskom, slijedi duel sa S. Irskom na Grbavici

by nedim
| 19:37

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras neriješeno 0:0 sa Turskom u prijateljskom susretu odigranom na stadionu „Rize Šehir“ u Rizeu.

Prvu priliku imala je reprezentacija BiH kada je kapiten Edin Džeko proigrao Edina Višću na desnoj strani protivničkog kaznenog prostora, a njegov šut golman Sinan Bolat izbacuje u korner. Udarac iz ugla je izveo Miralem Pjanić, a Ognjen Vranješ glavom sa peterca šalje loptu preko gola.

U 17’ Goran Zakarić prolazi po lijevoj strani i šutira, Bolat kratko odbija loptu do Višće koji nije bio precizan iz povoljne pozicije.

Minutu poslije uzvraća i Turska, ali je šut Cengiza Ündera izblokirao Vranješ. Hakan Çalhanoğlu je pokušao u 21’ sa ivice kaznenog prostora, a lopta ovaj put odlazi pored gola.

Domaći sastav je stvorio još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Enes Ünal u 31’ kada je nakon dodavanja Oğuzhana Özyakupa sa svega pet metara loptu poslao pored gola.

Uzvratio je bh. tim u 40’. Gojko Cimirot je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla tik pored lijeve stative gola selekcije Turske.

Početak drugog poluvremena nije ponudio mnogo uzbuđenja. Tek u 69’ dobar pokušaj imaju Turci kada nakon ubačaja Ündera sa desne strane Çalhanoğlu šalje loptu preko gola. Minutu poslije Cenk Tosun izlazi sam ka Asmiru Begoviću, ali nije bio precizan.

Çalhanoğlu u 73’ izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a lopta odlazi pored gola. Dobro je pokušao i Tosun u 85’, ali nije bio precizan. Posljednji put domaći tim je zaprijetio u sudijskoj nadoknadi, ali se rezultat nije mijenjao.

Našoj selekciji u ponedjeljak predstoji susret Lige nacija protiv Sjeverne Irske na Grbavici.

(TI)