“Jaka podrška”: Janez Janša u svoju zaštitu retvitao izjavu Bože Ljubića

by nedim
| 12:15
  •  
  •  
  •  
  •  

Glavni osumnjičeni da tvorac non-papara koji zagovara podjelu BiH i promjene granica država zapadnog Balkana slovenski premijer Janez Janša danas je retvitao izjavu predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Bože Ljubića, pokazujući na taj način kako se slaže s Ljubićem, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Hrvatski političar u BiH jasno ukazao da bi non-paper o podjeli BiH mogao doći iz “radionice” slovenačke ljevičarske opozicije, jer joj najbolje odgovaraju komplikacije”, retvitovao je Janša izjavu Bože Ljubića.

Podsjetimo predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH) Božo Ljubić, rekao je za N1 kako non paper o podjeli BiH skoro sigurno ne dolazi iz radionice vlade Janeza Janše, a da najviše odgovara slovenskoj opoziciji i bošnjačkom političkom Sarajevu.

Ljubić je u moru reakcija na non-paper iz Slovenije, jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je na neki način stao u zaštitu Janeza Janše, političara koji sve više vuče ekstremnoj evropskoj desnici.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.