Albanski demantira slovenskog premijera: Janša mi je pokazao dokument o promjeni granica na Balkanu!

by nedim
| 17:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je postojanje mape u vezi sa promenom granica na Zapadnom Balkanu, prenijela je Gazeta ekspres.

Rama je rekao da je mapu vidio te da mu je te dokumente i mapu pokazao slovenački premijer Janez Janša.

„Razgovarao sam s njim davno. Takođe sam vidio taj dokument koji je objavljen. Nemam komentar“, rekao je Rama u emisiju „Izbori 2021“.

Podsjećamo, Istraga.ba objavila je prošle sedmice da je slovenački predsjednik Borut Pahor 5. marta ove godine članove Predsjedništva BiH upitao da li je moguć “mirni raspad BiH”.

“U posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije. Možete li se vi u BiH mirno razići”, upitao je Pahor.

Dva člana Predsjedništva BiH, Komšić i Džaferović, rekli su da mirno razdruživanje nije moguće. Dodik je iznio suprotan stav.

Istog dana sarajevski portal politicki.ba objavio informaciju da postoji NON PAPER koji se dovodi u vezu sa promjenom granica na Balkanu, da bi, na kraju, slovenački portal necenzurirano.si objavio sporni dokument.

Slovenački premijer Janez Janša više pute je negirao da ima išta sa tim dokumentom. Tokom razgovora sa članom Predsjedništva BiH rekao je da Slovenije nama ništa s tim dokumentom.

No, treba napomenuti da je Janša, zajedno sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, podržao NON PAPER koji je u Briselu  prezentirala Hrvatska, a koji se odnosi na izmjene Izbornog zakona u BiH, piše Istraga.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.