Prognoza: Stiže naoblačenje – Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

by nedim
| 5:26

Prema prognozi FHMZ-a danas nas u jutarnjim satima očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Bosni, od sredine dana postupno povećanje oblačnosti što će u drugoj polovini dana uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme i lokalno slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 23.09.2018 (Nedjelja)., u Bosni više oblačnosti prije podne. U drugom dijelu dana sunčanije. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26, na jugu zemlje od 26 do 29 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.09.2018 (Ponedjeljak)., jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase će u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu i pad temperature zraka. Na vrhovima planina se prognozira i snijeg. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Prije podne se očekuje viša temperatura zraka. Jutarnja temperatura između 11 i 17, a maksimalna dnevana temperatura između 20 i 26 stupnjeva. U drugoj polovini dana zahlađenje i temperatura zraka u naglom opadanju od 10 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.09.2018 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini malo so umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U ranim jutarnjim satima, uz nešto više oblaka u Hercegovini i u istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21 stupnja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.