Gračanica: Donatori, roditelji i nevladin sektor zajedno opremili kabinet informatike

by nedim
| 6:17

Danas je u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” Gračanica u prisustvu donatora i sponzora,  izvedena prezentacija projekta “Opremanje IT kabineta’’ nakon koje je svečano stavljen u funkciju novi kabinet informatike.

Svečanosti je prisustvovao i Josip Vojnić, savjetnik za informatiku pri Pedagoškom zavoda Tuzlanskog kantona. Vijeće roditelja i škola su prepoznali problem i postavili ga kao prioritet, pa su u partnerskom odnosu sa UG “Polifonija” realizovali ovaj projekat čija je ukupna vrijednost 38.416,00 KM.

Značajan dio sredstava, 42,58% od ukupne vrijednosti projekta, obezbijedili su donatori – gračanički privrednici i privredni subjekti: INGRAT d.o.o  Gračanica, Mirsad Helić  Gračanica, MOTOREX d.o.o Gračanica, Esmir Humić Gračanica, HASIČEVIĆ d.o.o Gračanica, IMPERIUM d.o.o Tuzla, DUSA d.o.o Gračanica i STIL d.o.o Gračanica.

Vijeće roditelja i škola su organizovali i sajam učeničkog poduzetništva u koji su bili uključeni svi zaposlenici, učenici, roditelji po osnovu kojeg su pribavljena značajna sredstva, i to 31,39%. Dio sredstava škola i Vijeće roditelja su obezbjedili i projektom “Inkluzivno obrazovanje – rad sa djecom sa posebnim potrebama i nadarenom djecom” i donacijom BH Telecoma u iznosu od 10.000 KM, što čini 26,03% vrijednosti projekta.

Jedan od ciljeva projekta je da se učenicima sa posebnim potrerbama približi rad na računaru, a da kroz korištenje određenih softverskih sadržaja: kvizova, slikovnica, karti itd. nauče i mnoge druge sadržaje (iz drugih predmeta i oblasti života).

Osnovna škola “Hasan Kikić” Gračanica jedna je od najbrojnijih škola u cijeloj BiH i samim tim značaj ovog projekta je još veći.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.