Podrška ministru koji negira genocid: U Podgorici sraman transparent, u Beogradu dimne bombe

by nedim
| 19:15
  •  
  •  
  •  
  •  

0504 transparent

Građani u nekoliko crnogorskih gradova počeli su okupljanja u znak protesta povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Grupa mladića razvila je skandalozan transparent na kome piše ” Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”.

U Podgorici su okupljeni izašli na Bulevar Stanka Dragojevića, blokirali saobraćaj i uz trobojke skandiraju “Ne damo Vlada” i pjesme posvećene Kosovu.

Beranci su svoj protest izrazili tako što su blokirali su magistralni put Berane – Bijelo Polje, u mjestu Persina stanica.

Oni su Krivokapiću poručili da je izigrao njihovo povjerenje.


– Premijer ne smije da se bavi ovakvim metodama i da prati strane interesuje. Mora da poštuje volju naroda koja ga je dovela na to mjesto. Ako je već on nas prevario apelujemo na poslanike da ovo spriječe, ne smiju da razriješe Leposavića, poručuli su okupljeni.

Kako su dodali, ako “padne Leposavić pada i Vlada”.

Okupljanja su organizovana u Nikšiću, Podgorici, Bernama, Bijelom Polju i Baru.

Podsjetimo, Krivokapić je u vanrednom obraćanju javnosti kazao da će pokrenuti postupak razrješenja ministra Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici. Leposavić je, prethodno, odbio da podnese ostavku koju mu je Krivokapić tražio, a premijer će danas Skupštini poslati prijedlog za njegovo razrešenje, piše portal CDM.me.

Ispred crnogorske Ambasade u Beogradu okupili su se građani koji protestuju zbog odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene razrješenje ministra pravde i ljudskih i manjiskih prava Vladimira Leposavića. Srbijanski mediji današnji potez premijera nazivaju “sramnim”.

U Knez Mihailovoj ulici okupilo se nekoliko nezadovoljnih građana, koji su iskazali svoje nezadovoljstvo glasnim skandiranjem ali i bacanjem dimnih bombi.

Kako pišu srpski mediji, dim je iznenadio i uplašio Beograđane, koji su pobjegli u obližnje radnje i uličice, piše portal CDM.me.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.