Italija: Autobus sa učenicima iz BiH se sudario s kamionom, vozač poginuo više povrijeđenih

by nedim
| 9:45

Foto Pierre Putelli/Neg © www.giornaledibrescia.it

U sudaru kamiona i autobusa, kojim su djeca iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ otputovala na ekskurziju Italija -Francuska – Španija, poginuo je suvozač iz Kiseljaka, a nekoliko srednjoškolaca je povrijeđeno.

– Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo Globtoura se dogodila u Italiji na A21 autoputu kod Breše oko 5 sati, naveli su iz ove kompanije.

Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u okolini italijanskog grada Breša.

Autobus bosanskih tablica se zabio u kamion u Italiji na A21 autocesti kod Brese u Italiji, navodeno je, uz fotografije koje prikazuju mjesto nesreće na Facebook stranici Crna Hronika.

Direktorica škole SŠC Istočna Ilidža Branka Kovačević za Oslobođenje je kazala da su srednjoškolci nakon udesa bili smješteni u dvije različite bolnice, ali ih je obišla.

– Ja sam trenutno u bolnici sa djecom. Nekoliko srednjoškolaca je pretrpjelo lakše povrede, imaju ogrebotine i modrice, navodi Kovačević i dodaje da će djeca nakon obavljenih ljekarskih pregleda biti smještena u hotel Lido de Solo.

Prema planu putu djeca se, prema riječima Kovačevič, vraćaju u subotu.

Inače, direktorica škole nije bila u autobusu koji je udario u kamion, nego u drugom autobusu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.