Nakon poraza na Tušnju: Vlasnik Zvijede 09 sumnja da njegovi igrači igraju za kladionice!

by nedim
| 19:36

Foto: Blicko Junior

Zvijezda 09 nakon osam odigranih kola u Premijer ligi BIH ima samo tri osvojena boda. Tim koji svoje domaće utakmica igra u Ugljeviku pravo je razočarenje nove sezone Premijer lige, a jučer su izabranici Milana Đuričića poraženi na Tušnju od Tuzle City rezultatom 3:1.

Srbijanski stručnjak je nakon meča istakao da se njegovom timu dešavaju veoma čudne stvari, te da njegovi igrači bukvalno poklanjaju pogotke rivalima.

Dodao je da takve stvari nije doživio u 23 godine svoje trenerske karijere, a odmah su se pojavile indicije da su pojedini nogometaši upetljani u namještanje utamica.

Sportsport.ba je kontaktira prvog čovjeka Zvijezde 09 Borisa Stanišića koji je kazao da određene indicije postoje, te da će u klubu biti provedena istraga.

“Mogu sumnjati da se nešto dešava nakon ovako loših rezultata, ali ništa konkretno ne mogu da kažem. Najbolje da me kontaktirate sutra, kada će stvari biti jasnije”, kazao je Stanišić, a na pitanje novinara da li je on čuo priče da da su njegovi nogometaši igrali za kladionicu istakao je.

“Čuo sam za te priče među nogometašima. Indicije postoje, ali ne mogu da nešto sto posto tvrdim. Neki igrači su to pričali između sebe, mi ćemo sve provjeriti i ukoliko bude istine to prijaviti SIPA-i i Nogometnom savezu”.

Milan Đuričić je još uvijek trener Zvijezde 09. Međutim, vrlo lako je moguće da će srbijanski stručnjak uskoro razići sa bh. premijerligašem.

“I to će biti poznato za par dana. Đuričić ima status quo, pa ćemo vidjeti”, dodao je Stanišić.

Zanimljivo da je Zvijezda 09 u posljednje četiri utakmice primila čak 14 pogodaka, a ukupno u osam kola dvadeset.

(TI/Sportsport.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.