FHMZ: Vremenska prognoza za narednih pet dana

by admin2
| 7:26
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda,  u Bosni i Hercegovini danas  će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Padavine se ne prognoziraju u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U petak u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini sunčanije prijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Bosni u subotu pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 29 do 32 stepena.

U nedjelju će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća i magla. U Hercegovini prijepodne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 24 i 30, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena.

U ponedjeljak u Bosni umjereno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini prijepodne sunčano, a u drugoj polovini dana sa umjerenom naoblakom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 15 i 19, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30, na jugu zemlje od 31 do 34 stepena, saopšteno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Tuzlainfo.ba)

0101 suncano

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.