Posljednji oproštaj od Hatidže Mehmedović: ” Bila je sinonim srebreničke majke”

by admin2
| 8:04
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon teške bolesti sinoć je prestalo kucati srce Hatidže Mehmedović, Srebreničanke koja je u genocidu izgubila cijelu porodicu, dva sina, supruga, brata i mnogo rođaka.

Još nije poznat datum i vrijeme dženaze, a na društvenim mrežama od bosanske heroine danas se opraštaju mnogi Srebreničani, oni koji su je poznavali i svi koji su izuzetno cijenili i poštovali sve ono što je Hatidža radila i za šta se borila uprkos velikoj životnoj tragediji koja je zadesila.

– Na ahiret je preselila Hatidža Mehmedović zv. Džidža. Majka kome su u genocidu ubijena 2 malodobna sina Almir (18), Azmir (21), te muž Abdulah (44 godine). I pored toga što je ostala sama bez ikoga, vratila se u Srebrenicu da nastavi borbu za istinu i pravdu. Često je znala kazati: “Ja svojih nemam, ali ste svi moji, svi ste vi moja djeca”. Neka joj se Allah smiluje i podari džennet – napisao je Srebreničanin Alija Tabaković, predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić na Facebooku je podijelio informaciju o smrti Mehmedović i njenu fotografiju.

– Na bolji svijet preselila je plemenita duša majke Hatidže, svjedočimo da se borila za istinu, voljela je svako živo biće…  Bog dragi neka je uvede u džennet sa njenim sinovima – napisao je Ramić.

Oglasio se i bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

– Kao da je “nazor” čekala ovaj jedanaesti juli da se s dušom rastane. Sinonim srebreničke majke, naša voljena heroina Hatidža Mehmedović Điđa otišla je na bolji svijet.  Điđi, neka ti je vječni rahmet – napisao je Duraković.

Na Twitteru se oglasio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

– Na ahiret je preselila snažna i ponosna Majka Hatidža Mehmedović. U  genocidu u Srebrenici su joj ubijena dva  sina, Almir i  Azmir i muž Abdulah. Allah rahmetile – napisao je Zvizdić.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.