“Mimohod 8372”: Splićani u mimohodu za žrtve genocida u Srebrenici

by nedim
| 20:48

Foto: Grad Split (službena stranica)

Povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici Koordinacija bošnjačkih organizacija u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji organizirala je danas jednosatni “Mimohod 8372” ulicama Splita pod nazivom “Ne zaboravi Srebrenicu”.

Sudionici koji su prošli preko Marmontove, Ulice Kralja Tomislava, Hrvojevom do Rive poslali su poruku mira, sloge i nade za sve uplakane majke, očeve, braću i sestre nedužnih žrtava.

U mimohodu je bio župan Blaženko Boban, koji je tom prilikom rekao da spomen na Srebrenicu diljem svijeta treba biti opomena da se nikada, nigdje i nikome to više ne smije dogoditi jer su ondje stradali nevini ljudi. Podsjetio je i na Vukovar, Škabrnju i ostala područja koja su, vjeruje, stradala u posljednjem oružanom sukobu na tlu Europe.

Takve stravične stvari kao što je Srebrenica nikada se ne smiju zaboraviti, rekao je splitski dogradonačelnik Nino Vela i poručio da taj najveći genocid nakon Drugoga svjetskog rata treba biti pouka svima onima kojima bi što slično moglo pasti na pamet da ne smiju pomišljati na takvo što.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend