Sve spremno za prisustvo porodica na dženazi 11. jula u Potočarima

by admin2
| 10:30

Sve je spremno za prisustvo porodica i građana na dženazi 11. jula ove godine u Memorijalnom centru u Potočarima – saopšteno je iz Pododbora za organizaciju dolaska porodica i građana na dženazu 11. jula.

Ove godine porodicama žrtava genocida koji će ukopati svoje najmilije obezbijeđen je parking za po jedno putničko vozilo preko puta glavne kapije ulaza u mezarje Memorijalnog centra Potočari. Za po jednog člana porodice osigurano je prisustvo na komemoraciji. Porodice žrtava koje će biti ukopane taj dan, imaju prednost pri izlasku s automobilima iz kruga Memorijalnog centra Potočari, te će zbog toga njihova vozila biti označena posebnim akreditacijama.

Organizacioni odbor za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Slobodne zone UN-a“ Srebrenica pozivaju sve građane koje planiraju dolazak u Potočare 11. jula da se pridržavaju uputa ovlaštenih policijskih službenika prilikom dolaska, kao i uputa redarske službe unutar mezarja. Takođe, pozivaju sve učesnike da vode računa o ponašanju i prikladnom odjevanju s obzirom da se radi o dženazi, komemoraciji i odavanju počasti žrtvama genocida.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend