Građani “nasjeli”: Lažna stranica i lažna nagradna igra “Binga”

by nedim
| 21:20

Nedavno se na Facebooku pojavilo nekoliko lažnih profila koji asociraju na Bingo Fan Page, a na kojima je objavljena navodna nagradna igra u okviru koje se učešće traže lični podaci građana i fotografije bankovnih kartica, ličnih karata i slično.

Tvorci ovih profila koriste fotografije kompanije Bingo koje su javno dostupne, ali u samom nazivu imaju više slova “o” ( Bingoo, Bingooo).

– Facebook stranica “Bingooo” je lažna (obratite pažnju na tri posljednja “o” slova), sa lažnom nagradnom igrom. Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane za nagradnu igru sa fotografije koja je prilog ovom postu kao sa lažnom Facebook stranicom “Bingooo” – navodi se na zvaničnoj i jedinoj pravoj stranici Binga.

Iz ove kompanije pozivaju građane da obrate pažnju na razlike između lažnih i njihovog službenog Facebook profila, te napominju da oni prilikom darivanja na Facebooku ne traže podatke niti fotografije ličnih dokumenata.

Nakon ovog upozorenja na Facebook stranici Binga mnogi građani ostavili su komentare te napisali da su “nasjeli” na ovu prevaru, a drugi navode da ne mogu vjerovati da je neko pristao poslati lične podatke.

(TI)