Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

by nedim
| 4:21

Prema prognozi FHMZ-a, u četvrtak, 24.05.2018., u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina uglavnom u drugoj polovini dana. U Bosni prije podne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak, 25.05.2018., u Hercegovini se prognozira umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno slabiji pljuskovi su mogući i prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini u poslijepodnevnim satima lokalno su mogući slabiji pljuskovi na sjeveru, istoku i jugoistoku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U subotu, 26.05.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi. U Hercegovini prije podne sunčano, a u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C.

U nedjelju, 27.05.2018., prognozira se sunčano sa umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima dana u većem dijelu zemlje su izgledni slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend