Za zapošljavanje u FBiH 40 mil KM: Objavljen javni poziv “Tražim poslodavca 2018”

by nedim
| 6:05

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je jučer (30. aprila 2018. godine) javni pozivnezaposlenim osobama i poslodavcima za učešće u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja 2018 – mjera pod nazivom “Tražim poslodavca 2018”, saopšteno je na sajtu FZZZ-a.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 40 mil KM u skladu sa Finansijskim planom za 2018 i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 11.000 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, radi njihovog zapošljavanja, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva.

Poticajna mjera, “Tražim poslodavca 2018” podrazumijeva zapošljavanje nezaposlenih osoba, bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen obrazovanja, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci ili period od 12 mjeseci,

Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinansiranja i broj osoba.

Javni poziv trajat će najdalje do 31.12.2018. godine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend