Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna četiri dana?

by nedim
| 6:03

Prema prognzi FHMZ-a, danas u ponedjeljak, 16.04.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Na krajnjem sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Jaki udari juga se očekuju prije podne i sredinom dana u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, a moguće je i u dijelu Krajine i centralne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U utorak, 17.04.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Padavine su češće u Bosni. Jači pljuskovi i kiša u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini slabija kiša ili pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Vjetar u ranim jutarnjim satima mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U srijedu, 18.04.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. U Hercegovini slaba prolazna kiša u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

U četvrtak, 19.04.2018., u Bosni pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima. U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše u istočnim područjima. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.