Sjajan gest: Vedad Ibišević ugostio bivše saigrače iz Zmaja od Bosne

by nedim
| 7:11

Vedad Ibišević, napadač berlinske Herthe, koji se prošle godine oprostio od dresa sa državnim grbom Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda imao je posebne goste u Berlinu.

Plavooki bombarder u meču protiv Freiburga ugostio je bivše saigrače iz Zmaja, kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake – piše Faktor.

Priča o životnom putu Vedada Ibiševića uskoro će još jednom biti ovjekovječena kroz dokumentarno-filmsku formu u produkciji Deutsche Wellea (DW), a koju kroz zajednički projekat rade DFB (Fudbalski savez Njemačke) i DW (Deutsche Welle).

Već su snimljeni kadrovi na stadionu Proletera u Slavinovićima, mjestu na kojem je Ibišević zajedno sa svojim saigračima u ratnom i poslijeratnom periodu, u tadašnjem FK Zmaj od Bosne, trenirao i davao prve golove. U filmu će “glumiti” i Vedin trener Nevzet Hasanbašić – Lija, kao i saigrači iz Zmaja Mensur Sinanović, Adel Zečević, Emir Borić, Selver Čirak i Emir Bečić.

Upravo su Vedini bivši saigrači proteklog vikenda u Berlinu gledali bundesligašku utakmicu protiv Freiburga, koja je završena bez pobjednika i bez golova. Ovim potezom Vedo je još jednom pokazao da nije zaboravio s kim je i gdje je počeo… 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend