Uskoro druga faza: Coca-Cola pruža podršku zaposlenju 500 mladih iz BiH

by nedim
| 13:47

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo uskoro nastavlja drugu fazu programa podrške razvoju mladih u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine obuhvatiti 500 mladih širom zemlje, saopšteno je iz kompanije.

Pod sloganom “Nauči, primijeni, kreni”, Coca-Cola će i ove godine nezaposlenim pojedincima u dobi od 18 do 30 godina, motivisanim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada, besplatno omogućiti učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada. 

– Nakon iznimno uspješne prve godine programa i odličnih povratnih reakcija polaznika, ove godine u projekt želimo uključiti čak 500 mladih i obuhvatiti deset bosanskohercegovačkih gradova širom Bosne i Hercegovine. Uključivanjem što većeg broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednog od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih, te doprinijeti njihovom ostanku i pronalasku posla u BiH. Ovaj projekt stoga prikazuje našu predanost zajednici, učestvovanje u pronalasku odgovora na važna društvena pitanja te želju da budemo aktivan učesnik u rješavanju problema i razvoju bosanskohercegovačkog društva – izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, BiH i Sloveniju. 

Više informacija o programu i načinu prijave pogledajte na linku.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend