Borci na ulicama: Ovo su blokirane saobraćajnice širom FBiH

by nedim
| 11:52

Foto: Klix.ba

Borci Armije RBiH i HVO-a blokirali su danas više mjesta i cesta na području Federacije BiH tražeći odgovor od parlamentaraca, zbog čega nisu zakazali sjednicu na kojoj bi se riješilo pitanje finansiranja boračkih udruženja, registra i boračkog dodatka.

Osim petlje Šićki Brod u Tuzli, demobilisani borci su blokirali Blatušku petlju u Zenici, Golubinje u Žepču, Karuše kod Doboj Juga i kod prevoja Ivan put Sarajevo – Konjic. Nekadašnji borci HVO-a su pošli prema graničnom prijelazu Bijača koji će blokirati do daljnjeg, a planirana je i blokada željezničkog saobraćaja tako što će borci stajati na prugama u Čapljini. 

Zbog protesta je obustavljen saobraćaj na raskrsnici M-4 i M-17 u Karušama (dionica Maglaj – Doboj), M-17 Žepče – Zenica (u mjestu Donja Golubinja), Sarajevo – Konjic (na prevoju Ivan) i na petlji Šićki Brod (Tuzla), a očekuje se da će obustava biti na još nekim dionicama. Iz BIHAMK-a je saopćeno daj od 11:45 sati blokirana i Alipašina ulica u Sarajevu (put M-18 Sarajevo-Vogošća).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.