Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

by nedim
| 7:31

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, osim na sjeveru. Tokom noći, sa nedjelje na ponedjeljak, snijeg se očekuje i u ovim djelovima.

Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prijepodne padat će kiša ili susnježica koji će od sredine dana preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, a u planinskim područjima i do 20 centimetara. Puhat će vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini i na planinama na momente i pojačan.

Temperatura zraka uglavnom između -7 i -1, na jugu zemlje prijepodne između 1 i 4, a u drugoj polovini dana u opadanju.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.02.2018 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.02.2018 (Utorak)., u Bosni oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.02.2018 (Srijeda)., u Bosni oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10, na planinama i visoravnima i do -20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -4, na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između između -7 i -3, a najviša dnevna od 0 do 4 stupnja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend