Vremenska prognoza: Očekuju nas obilne padavine i novi snijeg

by nedim
| 12:06

Prema prognozi FHMZ-a u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje kiša će postepeno preći u snijeg. Na jugu zemlje će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. 

U ponedjeljak, 19.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

U utorak, 20.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Više padavina u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

U srijedu, 21.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 3 i 7°C.

U četvrtak, 22.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu slaba kiša. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje između 6 i 11°C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend