Prijavite se: Fond omladinskog angažmana finansira aktivnosti do 4000 KM

by nedim
| 5:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici.

Tokom prošle godine SHL je podržao realizaciju 47 projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Više info na www.shl.ba

Prijave se mogu slati tokom cijele godine na email angazman@shl.ba.

Odluke o podržanim idejama donose se kvartalno, a Fondacija SHL će vas informirati o statusu vaše prijave. Za naredni krug, prijave se mogu slati do 30.9.2017. u formi FOA prijavnog obrasca koji se može pronaći na web stranici shl.ba Veoma važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije.


Oni svojim primjerom i angažmanom podižu svijesti mladih u Bosni i Hercegovini, koji mogu najviše uticati na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici I svom okruženju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.