Najbolja rakija pravi se u Tuzli: Boutique Destilery Nadarević osvojila Veliku zlatnu medalju sajma u Gradačcu

by admin
| 20:25

Na 43. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, koji se ovih dana održava u Gradačcu, danas su dodijeljene medalje za kvalitet proizvoda. Stručni žiri kojim je predsjedavao prof. dr. Predrag  Vukosavljević sa Poljoprivrednog fakulteta Zemun dodijelio je i tri posebna priznanja za kvalitet ocijenjenih rakija, likera i jakih alkoholnih pića.

Veliku zlatnu medalju sajma (Rakija sajma), dobila je rakija Viljamovka (Rare&Pure), Boutique Destilery Nadarević iz Tuzle. Pored ovog priznanja, Nadarević je na stručnom ocjenjivanju uzoraka koje je pod okriljem Sajma vršeno u Poljoprivrednom gazdinstvu i destileriji “Krušik”, dobio još tri Zlatne medalje za svoje rakije i to za Viljamovku, Šljivovicu i Staru šljivovicu, dok je Grapa Žilavka osvojila srebreno odličje.

Vlasnik Boutique Destilery, Fikret Nadarević je istakao da su nagrade samo potvrda onoga što oni rade već godinama, a to je da prave moderne rakije ili rakije novog doba. Iza njih je desetogodišnje iskustvo i vrhunsko poznavanje vina, koje su pretočili u proizvodnju rakija, što je novina na ovim našim prostorima.

Inače ovo nisu prve medalje za Boutique Destilery Nadarević, koja je već par godina prisutna na ocjenjivanjima rakija. Ponose se i medaljama sa sajmova iz regiona, a kao mala anegdota prepričava se, pošto im je ovo već treću godinu zaredom da osvajaju medalje u Gradačcu, da ih je organizator zamolio da se više ne takmiče, jer trebaju i drugi nešto da osvoje.

Sve ovo je potvrda da iz Tuzle dolazi najbolja rakija.

Rakije iz Boutique Destilery Nadarević uskoro ćete moći pronaći u prodaju i „Vino, Sir, Čokolada Shop“-u u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

POTVRĐENO: Najbolja rakija pravi se u Tuzli – Boutique Destilery Nadarević osvojila Veliku zlatnu medalju sajma u Gradačcu