Kaleidoskop: Izložite svoje fotke!

by admin
| 20:41
1204_kaleidoskop_logo

Pozivaju se mladi fotografi iz BiH i inostranstva da se prijave za izlaganje svojih radova na trećem međunarodnom festivalu savremene umjetnosti mladih “Kaleidoskop”, koje će trajati od 28. do 31. jula 2011. godine.

 

Akcenat je stavljen na digitalno obrađene fotografije u Photoshopu ili nekom drugom program za obradu fotografije. Postoje dvije grupe za koje se možete prijaviti, prva grupa obuhvata fotografije sa “landscape” motivima, a druga grupa obuhvata izrazito obrađene fotografije koje dolaze u dodir sa iluzijom.

 

Rok za predaju je 15. Juli, možete slati neograničen broj fotografija. Selekcijom će se odabrati najbolje fotografije, nakon čega će autori biti obavješteni. Autor mora imati najmanje tri fotografije da bi učestvovao na izložbi. Jako je bitno da budu u velikoj rezoluciji jer se štampaju na A3 formatu.

 

Fotografije možete slati na [email protected] sa naznakom “Za festival Kaleidoskop”.

 

Troškove izrade fotografija i promotivnog materijala snosi organizacija festivala, dok autori fotografija neće dobiti nikakvu naknadu. Sve fotografije moraju biti isključivo djelo autora, kao originalne fotografije i kao obrađene fotografije. (Nije dozvoljeno obrađivanje tuđih fotografija i predstavljanje takvih kao svojih.) Figure, oblici, znakovi i sl. od drugih autora se mogu koristiti kao dodatak na fotografijama ako su “freeweare”.

 

Organizator zadržava pravo da izmjeni pravila do samog početka festivala.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.