Novi ciklus muzičke edukacije “MEP Avista”

by admin
| 7:17
1109_avista

U organizaciji “Građanskog edukativnog centra” (GEC) i implementaciji Škole muzičkih umjetnosti u ponedjeljak 12.septembra 2011. godine počinje novi selektivni ciklus za prijem kandidata na muzički edukativni program AVISTA.

 

 “MEP Avista” (Muzički edukativni program) je dizajniran da polaznicima u roku od deset mjeseci omogući najosnovnije muzičko obrazovanje, izgradi dobre muzičke temelje za eventualno daljnje muzičko školovanje i usavršavanje.

 

Ciljna grupa programa su djeca u dobi od šest do 12 godina s područija općine Tuzla. Učenici imaju priliku pohađati odsjeke za horsko pjevanje kao i dva instrumentalna odjela za harmoniku i klavir.

 

MEP Avista je koncipiran baš na taj način da polaznicima omogući da na relaksirajući način bez straha od neuspjeha i negativnih ocjena završe započeti program. Progam podstiče, usmjerava i ohrabruje učenike za radom i istraživanjem u oblasti muzike, a na kraju dobijaju i certifikati o završenom stupnju obrazovanja na bosanskom i engleskom jeziku.

 

Kandidat za audiciju treba da pripreme i otpjevaju dvije pjesmice ispred stručne komisije za ocjenu sluha i ritmičkih sposobnosti koja i donosi odluku o prijemu.

 

Roditelji sve dodatne informacije mogu dobiti na web portalu GEC-a www.gec.ba  ili u prostorijama organizacije.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.