Škola rukometa “Tuzla”: Upis novih članova, treninzi u Mejdanu!

by admin
| 13:50
2706_sr_tuzla

Škola rukometa „Tuzla“, koja je osnovana 2010. godine i od tada radi sa mnogo uspjeha, u ovoj sedmici je počela sa upisom novih članova za sezonu 2011./2012. godine.

 

U Školi rukometa „Tuzla“, koja jedina na području općine Tuzla radi sa mladim rukometašima, u nekoliko selekcija treniraju dječaci od 8 – 14 godina.  Sa polaznicma škole radi četiri trenera, bivša rukometaša, te profesor sporta i tjelesnog odgoja.

U toku ljetnog perioda treninzi se održavaju kombinovano na vanjskim terenima i dvoranama, dok od septembra sve klupske selekcije, u zavisnosti od uzrasta, treniraju u SKPC Mejdan i OŠ „Tušanj“.

Selekcije Škole rukometa „Tuzla“ su uključene u ligaška takmičenja na nivou Tuzlanskog kantona, a učesnici su i međunarodnih turnira.

U cilju stvaranja boljih uslova za rad, uspostavljena je i saradnja sa bivšim i sadašnjim rukometašima iz Tuzle, koji uspješno rade u inostranstvu, a koji stručno i finansijski pomažu rad kluba, što je preduslov za još kvaliteniji rad i velika šansa za naše polaznike da naprave uspješne sportske karijere.

Svi zainteresovani da postanu dio naše rukometne porodice dodatne informacije mogu dobiti na telefone 061/238-154, 061/386-321, 061/704-847 ili e-mail adresu: [email protected]

Škola rukometa Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.