Besplatna škola stripa u Tuzli – “UKLJUČI SE i crtaj”

by admin
| 9:26
0910_skola_stripa

Škola/kurs stripa “UKLJUČI SE i crtaj!’’ je edukativni program nekomercijalnog karaktera, namijenjen polaznicima od 13 do 19 godina.

 

Kurs je dio projekta “Unapređenje vještina mladih pri suočavanju sa problemom ovisnosti” u okviru kojeg je predviđeno da se kroz školu/kurs stripa unaprijedi aktivno uključivanje mladih kroz vid kreativne industrije.

 

Predviđeno je da polaznici škole/kursa svojim talentom, u ovom slučaju crtanjem, ukažu na problem ovisnosti o narkoticima, a ujedno i steknu nova znanja i mogućnosti da razvijaju pozitivne potencijale koje posjeduju.

 

Projekat realizuje H.O. „NADA“ Tuzla u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije II – LOD II“ kojeg finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura.

 

Aktivnosti škole/kursa će se odvijati u  nastavnim terminima, dva puta sedmično, u prostorima JU Dom mladih Tuzla.

 
Školom/kursom će rukovoditi strip autor Admir Delić (Jerome Stickman), diplomirani žurnalista, čiji su strip radovi našli svoje mjesto među poštovaocima ove umjetnosti u BiH i regiji.

 

Osnove programa koji će proći polaznici škole/kursa su upoznavanje sa svim elementima nastajanja jednog stripa od scenarija, preko tehnike, do materijala za rad.

 

Radovi polaznika, koji prođu program u 30 časova, nakon okončanja škole/kursa bit će objavljeni u strip izdanju „UKLJUČI SE!“. Strip će biti štampan i besplatno distribuiran mladim širom BiH.

 

Informacije o kursu koji je besplatan i upisu možete dobiti na broj telefona 061/ 474-925 ili putem e-mail adrese: [email protected].

 

Upis traje  do 17. oktobra 2011. godine.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.