Želiš postati košarkaški sudija: Prijavi se i uči od najboljih!

by admin
| 8:40
sud1

Regionalni košarkaški savez Tuzla, kao košarkaška institucija već više od tri decenije udruženim snagama službenih lica i klubova, vodi brigu o košarkaškom sportu na ovim prostorima.

 

Iz toliko godina iskustva, proizišlo je na desetine košarkaških veličina, kojima se s pravom ponose u ovdašnjoj „kući košarke“.

Veliku pažnju u RKS Tuzla posvećuju i stvaranju kadrova u sudijskoj organizaciji, koja je već decenijama u svojoj oblasti lider u bh. košarci.

Članovi Sudijske komisije su i uvoj takmičarskoj sezoni odlučili organizovati edukacijski program za sudije početnike, koji će se odvijati u zgradi Fakulteta za tjelesni odgoj  i sport, a nakon što se prijave prvi zainteresovani.

Mlade košarkaške sudije, kroz edukativni program će učiti od predavača koji spadaju u sam evropski vrh košarkaških sudija.

Mladim kolegama znanje će prenositi Ademir Zurapović (FIBA sudija – učesnik nedavno završenog Evropskog prvenstva u Litvaniji), dr. Edin Husarić (FIBA sudija), mr. Damir Kunosić (FIBA sudija), te znatan broj košarkaških sudija i komesara koji su zaduženi za edukaciju mladih kadrova.

Svi zainteresovani (djevojčice i dječaci) starosne dobi od 14 do 19 godina se mogu prijaviti na tel: 061/ 739-716, 035 255 465, na e-mail: [email protected] ili lično četvrtkom u 19 sati u zgradi Fakulteta za tjelesni odgoj i sport,  gdje se održavaju sastanci sudijske organizacije.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.