Francuska Vlada raspisala Javni poziv za dodjelu stipendija studentima iz BiH

by admin
| 10:29
1001_stipendije

Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini raspisala je danas Javni poziv Francuske Vlade za dodjelu studijskih stipendija za doktorski studij studentima iz Bosne i Hercegovine u 2012. godini.

 

Francuska Vlada svake godine dodjeljuje studijske stipendije. Stipendijski program uključuje troškove smještaja i boravka, kao i zdravstveno osiguranje studenta tokom univerzitetske godine.

– Na program stipendija Francuske Vlade prijaviti se mogu svi diplomirani studenti iz Bosne i Hercegovine, bez obzira na discipline, koji su diplomirali ili su u toku dobijanja diplome na kraju studija (Master 2, ili peta godina poslije mature), studenti već upisani na doktorske studije ili zaposlene osobe, a imaju nivo znanja francuskog jezika dovoljan za praćenje časova na francuskom jeziku (nivo B2 Zajedničkog evropskog okvira za jezike, pismeno i usmeno). Ako student planira svoje istraživanje obavljati na engleskom jeziku, on će morati pratiti kurseve francuskog jezika, po dolasku u Francusku”, navode iz Ambasade.

Kandidature (CV + Detaljno pismo motivacije) poslati najkasnije do 03. februara 2012. godine.

Detaljnije (tekst Javnog poziva) pogledati – OVDJE.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.