Konkurs: Za najbolju fotografiju zagađenja životne sredine 700 KM!

by admin
| 20:01
0504_kese

Centri civilnih inicijativa (CCI), u sklopu projekta„Smanjenje korišćenja plastičnih kesa u BiH“, raspisuju Konkurs za izbor najboljih fotografija sa prikazom zagađenja životne sredine plastičnim kesama.

 

Za učešće na konkursu potrebno je poslati fotografiju zagađene životne sredine plastičnim ke- sama na e-mail [email protected], ili kao MMS poruku na broj telefona 066 491 900.

Uz fotografiju je potrebno navesti ime i prezime pošiljaoca, datum fotografisanja, opštinu, i lokalitet fotografisanja (npr. 06.04.2012., Bijeljina, centar grada, kod stare Tehničke škole)

Konkurs se organizuje na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od 06.04.2012. do 26.04.2012. godine, a pravo učešća imaju svi građani BiH. Učesnici konkursa mogu poslati samo one fotografije koje su njihovo autorsko djelo.

CCI ne snosi odgovornost za eventualne zloupotrebe tuđih fotografija, i zadržava pravo diskvalifikacije fotografija za koje se ustanovi da su preuzete sa interneta ili drugih izvora koji nisu u skladu sa uslovima konkursa.

Fotografije će po pristizanju biti objavljene na web stranici www.plasticnekese.NEt, a po zatvaranju konkursa, u periodu od 28.04. do 20.05., posjetioci web stranice moći će glasanjem direktno uticati na izbor najbolje fotografije.

Predviđene nagrade za najbolje fotografije su:

1. nagrada – 700 KM

2. nagrada – 400 KM

3. nagrada – 200 KM

4. nagrada – 100 KM

5. nagrada – 50 KM

CCI zadržava pravo objavljivanja pristiglih i upotrebu nagrađenih fotografija za potrebe Projekta, odnosno u svrhu smanjenja korišćenja plastičnih kesa u BiH.

U BiH godišnje se potroši više od milijardu plastičnih kesa. Prosječan vijek korišćenja tanke pla- stične kese je oko 12 minuta. Plastična kesa razgrađuje se više od 400 godina. Prosječan potro- šač mjesečno dobije 25 plastičnih kesa, a da ih uopšte ne zatraži.

U Bosni i Hercegovini ne postoje propisi koji regulišu proizvodnju, promet i uvoz plastičnih kesa u svrhu zaštite životne sredine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.