Novo u Tuzli: „Maturska čarolija“ otvorila vrata Galerije goblena „Nermina“ (VIDEO)

by admin
| 21:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U luksuznom prostoru Galerije goblena “Nermina”,  smještenom PZC  Stupine u Tuzli, krije se veliko blago ručno vezenih slika iz opusa Vilerovih goblena koji predstavljaju originalan brend i vrhunac ljepote i kvaliteta.

Čaroban svijet mističnosti, raskoši i ljepote čini svojevrsnu oazu za uživanje u vrijednostima i detaljima koji hrane dušu i šire pozitvnu energiju. Namjena Galerije je da promoviše ljepotu i umjetničku vrijednost ručnog rada kao i ljepotu i značaj ostalih umjetničkih djela koja se sve više zaboravljaju, odbacuju, ignorišu pa čak i uništavaju.

“Vraćanje vrijednostima, ne samo u oblasti umjetnosti nego i kulture uopšte, društvenih normi i morala je misija Galerije i partnera koji učestvuju u zajedničkim projektma”, izjavila je Nermina Mehinović, vlasnica Galerije.

Galerija je osnovana sa ciljem da obogati kulturni i umjetnički život u gradu Tuzli održavanjem različitih kulturnih manifestacija kao što su koncerti,  promocije knjiga, izložbe, modne revije, dobrotvorne akcije…

Prva u nizu aktvnosti  Galerije bila je modna revija koja održana prije nekoliko dana za manji krug posjetilaca. Modna revija je samo dio projekta Omladinskog modnog studija koji ima za cilj podršku mladim osobama u razvoju kreativnih i poslovnih sposobnosti.

Projekat je osmišljen, finansiran i realiziran kroz Galeriju goblena a u projektu su učestvovali mnogi mladi i kreativni ljudi.

Revijom je predstavljena kolekcija svečanih haljina pod nazivom „Maturska čarolija“. Haljine iz kolekcije su na prodaju, a možete ih pogledati na oficijelnoj stranici Galerije goblena Nermina http://gobgallery.com. Također gotografije se mogu pogledati i u galeriji fotografija Daria Matića.

Nakon revije je nastao i video spot “Maturska čarolija” uz numeru „Da te ljubim“ tuzlanskog benda Čaroban svijet, a video potpisuje Jasmin Jatić.

Svečane haljine su predstavili modeli: Emina Štitkovac, Aida Lalić, Dijana Kovačević, Almedina Kunić i Amila Halilović.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.