Novo iz DKC Farah: Osoblje edukovano za Dermapen – vrhunsku antiage metodu!

by admin
| 18:11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Dermatološko-kozmetičkom centru“ Farah“ u Tuzli održana je nova edukacija, čime je vodeći centar ovog tipa u BiH nastavio sa praksom konstantne edukacije svog osoblja.

Tema prošlosedmične edukacije bila je Dermapen – vrsta mezoterapije, koju je osoblju Faraha predstavila Dušica Letić, estetičar kozmetolog, brand manager Fusion Dermapen iz Beograda.

Dermapen je vrsta mezoterapije (neinvazivna metoda) koja je postala glavna i po efektu najubjedljivija metoda kada su u pitanju: ožiljci (i ožiljci od akni), bore, hiperpigmentacije (fleke), antiage tretmani protiv starenja kože, sužavanje pora, revitalizacija umorne kože, tretiranje celulita, strije i tretmani protiv opadanja kose.

Šta je dermapen?
Dermapen je elektronski uređaj koji koristi fine i sitne iglice koje probijaju kožu vertikalno. Koristi metod štampanja da postigne precizno kontrolisanu dubinu u koži kako ne bi došlo do oštećenja epiderma. Ono što dermapen svrstava u sam vrh antiage metoda 21. vijeka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice.

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim djejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gdje treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju.

Kako se izvodi tretman dermapenom?

Na savršeno očišćenu kožu nanosi se koktel smješan od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se dermapenom prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo.

Da li je procedura bolna?

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent osjeća blago peckanje. Kod klijenata koji su osjetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme.

Koliko tretmana je potrebno da se dobije dobar rezultat?

Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana.

Koliko često se izvodi tretman?

Učestalost tretmana varira i zavisi od:
• Izbora koktela
• Životnog doba klijenta
• Stepena izloženosti suncu
• Nasljednih faktora
Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedjelje.

Koji rezultati se mogu očekivati?
• Čistija koža
• Manje bora
• Bojom ujednačen ten
• Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana

Više informacija o DKC Farah Tuzla saznajte na web stranici: www.farah.ba,  Facebook Fan stranici ovog centra ili pozivom na broj telefona 035 /255 555.

(Tuzlainfo.ba)