Stigla je nova Opel “Astra”: Prijavite se za testnu vožnju u Tuzli

by admin
| 13:53

Opel je na tržište plasirao petu generaciju Astre. Kompakt koji spada među najprodavanije europske automobile, već na prvi pogled otkriva da je u svakom pogledu „sazreo“. Oku ugodna vanjština plijeni pažnju posmatrača a moderna unutrašnjost samo upotpunjuje pozitivan dojam. Iako je dužina samog vozila nešto kraća nego kod prethodne generacije, uočljivo je povećanje prostora za putnike. Prtljažnik je u odnosu na prethodnika ostao na istom nivou i sasvim je primjeren ovoj klasi.

Opel je za Astru pripremio širok spektar motora koji udovoljavaju različitim potrebama budućih vlasnika. Ponuda kreće od novog  1,4-litarskog benzinskog motora sa 100KS. Posebno je zanimljiv novi 1,0-litarski turbobenzinski motor sa 105 KS koji sa prvim kilometrima razbija sumnje u mogućnosti motora tako male zapremine.  Za zahtjevnije Opel nudi 1,4-litarski turbobenzinski motor sa maksimalno 150KS. Iako se 1,6-litarski dizelski agregat isporučuje sa različitim snagama svakako je najatraktivniji onaj sa 136KS koji nudi impresivna ubrzanja a pri tome ostaje ekonomičan. Povećanoj „živosti“ svih motora svakako doprinosi i činjenica da je masa nove Astre smanjena za do 200 kg.

Nova Astra nudi dosta naprednih tehničkih dodataka. U segmentu sigurnosti ističu se LED Matrix svjetla koja predstavljaju evoluciju automobilskih svjetala. Opelova multimedija IntelliLink nudi moderna rješenja povezivanja sa pametnim telefonima. Za „razmažene“ koji se ni u vožnji  ne žele odreći potpunog komfora u ponudi se nalaze i sjedala sa masažnom funkcijom.

Da bi kupcima što više približila novu Astru, firma Grand auto iz Tuzle, zainteresiranima je omogućila da 09. i 10. novembra naprave testnu vožnju iste i da se neposredno uvjere u kvalitet najnovijeg Opelovog proizvoda.

Zainteresirani koje žele isprobati gore navedeno kao i puno drugih naprednih opcija, potrebno je da se prijave putem  http://opel.grandauto.ba/test_voznja/

(Tuzlainfo.ba/mtp)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.