Međunarodni dan štednje: Djeca iz obdaništa “Aladin” posjetila BBI banku u Tuzli

by admin
| 12:21

Sa sloganom “Napravite finansijsku zimnicu u BBI banci“ Bosna Bank International (BBI) počela je  kampanju za promociju štednje.

Akcija je pokrenuta povodom Međunarodnog dana štednje a ima za cilj podstaći građane na racionalno trošenje i štednju.

„Štednja je jedan od temelja rasta i razvoja svakog društva preko kojeg se dolazilo do višeg životnog standarda i stabilnosti nacionalnih ekonomija. Osim jedinstvene štednje sa stopostotnom garancijom, BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti. Nove štediše imaju mogućnost besplatnog korištenja Smart ili Prestige paketa, te priliku da dobiju BBI kupovnu karticu gratis“, pojašnjavaju u BBI banci.

Poslujući u skladu sa strategijom razvoja društva BBI banka nastoji kontinuirano promovirati trajne vrijednosti. Stoga je povodom Dana štednje BBI banka otvorila vrata za najmlađe članove zajednice.

Tim povodom danas su  Filijalu BBI Banke u Tuzli posjetila djeca iz odbaništa Aladin.

Bila je to prilika da se mališani upoznaju se radom Banke i pojmom štednje. Ovom prilikom djeci su uručeni prigodni pokloni, a u znak zahvalnosti za gosoprimstvo i saradnju uposlenici Filijale BBI banke Tuzla od današnjih gostiju su dobili prigodan poklon.

Za više informacija o ovoj posebnoj ponudi posjetite BBI banku, pogledajte stranicu  http://www.prenesiplatu.ba ili pozovite besplatni info broj 0800 200 20.

Godine 1924. na skupu bankara iz 25 zemalja svijeta u Milanu osnovan je Međunarodni institut za štednju. Istovremeno je ustanovljen i Međunarodni dan štednje 31. oktobra koji se od tada, na razne načine, obilježava u svijetu.

(Tuzlainfo.ba/mtp)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.