U Tuzli otvoren Univerzitet Kallos: U ponudi šest fakulteta, godišnja školarina 2500 KM!

by admin
| 19:18

Svečanim presijecanjem vrpce i podjelom indeksa, uz prigodnu svečanost, Evropski univerzitet Kallos u Tuzli danas je započeo svoju prvu akademsku godinu u Tuzlanskom kantonu.

 

Osim studenata, profesora, dekana i rektora, svečanosti je prisustvovao veliki broj zvaničnika lokalne i kantonalne vlasti, a svečanu vrpcu presjekli su rektor Univerziteta prof.dr. Nedeljko Stanković i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Prijatno iznenađen kvalitetom prostora, materijalno-tehničkih preduslova i izvrsnih uslova u kojima će studenti sticati nova saznanja, u svom obraćanju prisutnima premijer Gutić je ukazao i na nezamjenjiv značaj i ulogu koji će i dalje u Tuzli predstavljati JU Univerzitet u Tuzli.

„Univerzitet u Tuzli jeste i dalje će biti perjanica i brend Tuzlanskog kantona i oni će u kantonalnoj vladi uvijek imati podršku i partnera” rekao je Gutić i dodao da Tuzlanski kanton privatnim univerztetima kaže „da”, ali isključivo onima koji su bazirani na kvalitetu znanja.

„Zdrava konkurencija je ta koja u svakoj oblasti, pa tako i u visokom obrazovanju, nakon određenog vremena rezultira kvalitetom. Očekujemo da tržišno takmičenje sa privatnim fakultetima stimuliše i javni univerzitet da još više podigne ionako visok kvalitet svoga rada” zaključio je premijer Gutić – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK-a.

U ovoj obrazovnoj instituciji znanje će sticati 160 studenata. Evropski univerzitet Kallos čine Ekonomski, Fakultet političkih nauka, Pedagoški, Tehnički, Pravni i Fakultet zdravstvenih nauka.

Visina školarine za jednu školsku godinu u školskoj 2015/16. godini za pojedine studijske programe se kreće u raasponu od 2.500 do 5.000 KM. Predsjednik Senata i v.d. rektor Univerziteta Kallos u Tuzli je prof. dr. Nedeljko Stanković. Evropski univerzitet „Kallos“ u Tuzli se nalazi u ulici Maršala Tita 2A i 2B (Zgrada Avaz-Robot centra).

Ovaj univerzitet već djeluje u Brčko Distriktu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.