EC ”Nahla” Tuzla: Besplatna obuka za grafičku dizajnericu

by admin
| 4:10

Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla uz podršku Human Appeala iz Velike Britanije organizuje besplatnu petomjesečnu obuku za grafičku dizajnericu koja će imati kompetencije za samostalan rad u oblasti grafičkog dizajna potrebne za pronalazak zaposlenja ili samostalan angažman iz udobnosti doma.

Obuka za grafičku dizajnericu obuhvatit će 100 sati teoretske i praktične nastave o osnovama grafičkog dizajna (Illustrator, Photoshop, InDesign), nakon koje će polaznice biti osposobljene za:

 

  • izradu logotipa, vizit-karti, memoranduma, brošura, flayera, banera, bilborda, dizajniranje naslovnica časopisa, crtanje ilustracija,
  • retuširanje fotografija,
  • pripremu materijala za proces štampe,
  • pripremu materijala za web prezentaciju

Nahlina poslovna zajednica pružit će mentorsku podršku polaznicama za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, odnosno za pokretanje vlastitog biznisa. Dodatno, polaznice će imati priliku da kroz seminar o tehnikama razvoja vlastitih potencijala identificiraju i unaprijede svoje potencijale u cilju pripreme za tržište rada.

Nastavu će držati iskusna predavačica iz oblasti grafičkog dizajna. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima i  preporuke za angažman.

Obuka će se realizirati od 19. oktobra 2015. do 20. marta 2016. godine u prostorijama EC ”Nahla” Tuzla. Centar je trenutno na lokaciji Topolica 4, Tuzla (u blizini Prinčeve džamije).

Polaznice  bi trebale zadovoljiti sljedeće uslove:

  • Minimalno SSS – IV stepen
  • Starosna dob od 20 do 45 godina
  • Poznavanje rada na računaru
  • Osnovno pozvanje engleskog jezika
  • Nezaposlenost

Posebna pažnja pri razmatranju prijava bit će posvećena samohranim majkama, ženama s većim brojem djece, ženama žrtvama rata, ženama žrtvama nasilja u porodici, suprugama invalida i demobiliziranih boraca.

Prijave je potrebno dostaviti putem ONLINE  FORMULARA  koji se može pronaći na web i facebook stranici EC ”Nahla” Tuzla ili direktno u prostorijama Centra do 30. septembra 2015. godine.

Polaznice koje uđu u uži izbor bit će pozvane na testiranja iz poznavanja rada na računaru i intervju.

Broj mjesta je ograničen!  Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja  zainteresirane kandidatkinje se mogu obratiti na e-mail: [email protected] , na telefon: 035-205-699 ili lično u prostorijama Centra od ponedjeljka do četvrtka (12-19 sati).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.