Tuzla: Uspješno okončana edukacija MI-BOSPO uposlenika

by admin
| 13:17

Tokom dvomjesečnog perioda (februar/mart 2015. godine), u Tuzli je uspješno provedena edukacija/usavršavanje za 150 zaposlenih u MKF MI-BOSPO.

Cilju edukacije bio je usavršiti postojeća znanja i vještine MI-BOSPO tima, u oblasti informacionih tehnologija.

Kompanija IMEL je, prema iskazanom zadovoljstvu korisnika, uspješno provela edukaciju, i to na dva načina: putem webinara, odnosno virtuelne učionice, kako bi se što efikasnije iskoristilo učešće, obzirom na to da MI-BOSPO zaposlenici rade u 24 općine BiH; te i u prostorijama MI-BOSPO-a.

‘Eduakciju uvijek prilagodimo potrebama i željama klijenta, a to dovoljno govori o našoj spremnosti da što bolje obavimo posao i olakšamo polaznicima kompletan proces obuke’, izjavio je Mevludin Čeliković, direktor kompanije IMEL.

Obzirom da MI-BOSPO zaposlenici u svom svakodnevnom radu koriste programe, Word, Excel i Power Point, predavanja su bila koncipirana na način da razviju postojeća znanja i vještine.

Iz MI-BOSPO-a ističu kako i inače ulažu u edukaciju zaposlenika, smatravši to investicijom za uspješnije poslovanje.

‘Jako smo zadovoljni isporučenom uslugom, te zahvalni IMEL-u što su nam omogućili online obuku, što je rezultiralo time da su zaposlenici sjedili u svojim kancelarijama, ispred svojih računara, ne gubeći vrijeme na putovanje’, istakla je direktorica MKF MI-BOSPO, Nejira Nalić.

(TI)