Takmičenje: Nagrada za najbolje fotografije na temu “Život na selu”

by admin
| 10:49

Kako izgleda život na selu u BiH danas? Želimo vidjeti njegove slike kroz prizmu vaših objektiva.
Fokus treba da bude na ljudima koji žive u ruralnim područjima i na njihovom svakodnevnom životu.

Nagrade su 300 KM za prvo, 200 KM i 100 KM za drugo i treće mjesto.

Ko se može prijaviti?

Svi građani (u svojstvu fizičkog lica) Bosne i Hercegovine, svih starosnih doba. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce.

Pravila

Prijave (fotografije i propratno pismo) treba poslati na adresu [email protected]najkasnije do nedjelje 3. maja u ponoć.
Možete poslati najviše 3 fotografije u .jpeg formatu. Maksimalna veličina fajla koji se može poslati je 20MB, minimalno 300dpi. Fotografije treba da budu u horizontalnom formatu.
Ukoliko su fotografije prethodno bile objavljene u medijima, nećemo ih uzeti u razmatranje.
Propratno pismo treba da sadrži osnovne informacije: ime i prezime učesnika; kontakt podatke: adresu, e-mail, broj telefona; opis prijave (maksimalno 250 riječi).

Selekcija

Koraci:
1. Pošaljite fotografiju/fotografije s kojima ulazite u takmičenje na [email protected];
2. Zapratite (lajkajte) FB stranicu CARD-a https://www.facebook.com/card.cerd;
3. Postavite fotografiju na svoj profil i naznačite hashtag #ruralni_parlament i označite CARD @Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj;
4. Pozovite prijatelje da lajkaju, dijele i komentarišu vašu fotografiju;
5. Sačekajte odabir pobjednika 🙂

Sve primljene fotografije ćemo objaviti na CARD-ovoj Fejsbuk stranici i Instagram nalogu.

Najbolje fotografije će se birati na osnovu dva kriterijuma: bodovi od strane žirija (80%) i online bodovi – broj prikupljenih lajkova na Fejsbuku (20%).

Fotografije će biti ocijenjivane na osnovu njihovog kvaliteta i predstavljanja definisane teme. Dakle, ne postoje tačno definisani kriterijumi suđenja, ali želimo ponovo da naglasimo da je fokus na ljudima koji žive na selu i da fotografije treba da oslikavaju vašu percepciju današnjeg života.

Autorska prava

Vi zadržavate autorska prava nad fotografijama koje ste nam poslali.
Takođe, slanjem istih potvrđujete pravo Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj da fotografije koristi za promociju takmičenja i u druge promotivne svrhe tj. da ih uključi u buduće informativne i promo materijale uključujući i objavu na web sajtu, kanalima društvenih medija, na newsletterima, lecima i brošurama i sličnim materijalima.

Fotografije koje uđu u uži krug će biti izložene u sklopu prvog bh. Ruralnog parlamenta koji će se održati 15. maja u Sarajevu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Broj izloženih fotografija će ovisiti o broju primljenih fotografija i broju onih koje će ući u uži izbor.

Nagrade

300 KM za prvo mjesto, 200 KM i 100 KM za drugo i treće.
Pobjedničke fotografije, kao i deset fotografija koje uđu u prvi izbor će biti izložene u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 15. maja 2015. godine, u sklopu prvog bosanskohercegovačkog Ruralnog parlamenta.

Važni datumi

Takmičenje se otvara 20. aprila 2015. godine. Prijave će se primati do nedjelje, 3. maja u ponoć.
Pobjednici će biti proglašeni u srijedu 7. maja. Fotografije će biti izložene 15. maja.

Kontakt

Za sva pitanja, kontaktirajte nas na +387 51 325 020, od 8:30 do 16:30h ili upitom na [email protected].

Ovo takmičenje provodi se u okviru projekta održivosti civilnog drustva u Bosni i Hercegovini koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj i Vlade Velike Britanije.

(TI)