ASA osiguranje doniralo računarsku opremu Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla

by admin
| 16:35

ASA OSIGURANJE jučer je svečano doniralo računarsku opremu Klicini za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Opremu su u ime ASA OSIGURANJA uručili direktor društva, Feđa Morankić i direktor filijale Tuzle, Goran Jurčenko, dok je zvanični domaćin posjete bio načelnik Klinike za dječije bolesti, dr. Edin Husarić.

Donirana oprema u iznosu od 2000,00 KM olakšat će svakodnevnog funkcionisanja Klinike, a donacijom je ASA OSIGURANJE nastavilo svoju strategiju etičnog i društveno odgovornog poslovanja.

Naglašavajući kako je poslovanje ASA OSIGURANJA usmjereno ka približavanju, jačanju i njegovanju odnosa sa lokalnim zajednicama, direktor društva, Feđa Morankić, istakao je da Društvo svake godine aktivno podržava razvoj i afirmaciju sporta, nauke, kulture i privrede na državnom, ali i lokalnom nivou.

“Izbor ASA OSIGURANJA je njegovanje kulture optimizma, a kroz direktne kontakte sa našim partnerima i orijentiranost na rješenja. Vjerujemo da će ova donacija pomoći Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla i sigurno ćemo nastaviti sa ovakvim aktivnostima“, rekao je Morankić te poželio puno uspjeha UKC Tuzla u budućnosti.

Načelnik klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, dr. Edin Husarić, posebno se zahvalio predstavnicima društva na ovoj pomoći.

“Donacija će nam sigurno pomoći da dodatno modernizujemo naše kapacitete i unaprijedimo naše svakodnevno funkcionisanje. Zahvaljujem se ASA OSIGURANJE-u na povjerenju i iskreno se nadam da će i druge kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine slijediti ovaj primjer i doprinositi svojim lokalnim zajednicama“, naveo je dr. Husarić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.