“Premium majstor event” u Tuzli: Xella BH i Ytong nagradili najbolje

by admin
| 12:52

Kompanija Xella BH d.o.o. od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod nazivom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

U centrali kompanije Xella BH d.o.o. koja od 2009. godine proizvodi i prodaje građevinski materijal pod nazivom YTONG, u Tuzli je organiziran “Premium majstor event”

Riječ je o stručnim majstorima koji su obučeni i certificirani i koji su posvećeni ralizaciji grube gradnje po Ytong sistemu. Kontinuirano sarađuju sa stovarištima građevinskog materijala te predstavljaju direktnu sponu između Ytonga i konačnih korisnika. 

„Nama su bitni premium majstori zato što, unatoč tome što mi educiramo kako investitore tako i druge majstore, jednostavno taj kvalitet nije na tom nivou koji mi želimo. Zato smo krenuli sa ovim programom da obučimo majstore, kako bi investitor bio zadovoljan, kako bi majstori bili zadovoljni i kako bi i mi bili zadovoljni“, kaže Admir Ćatović – voditelj za razvoj proizvoda u kompaniji Xella BH. 

Biti dio Ytong porodice i te kako je prepoznatljiva prilika pa se svake godine najbolji nagrađuju. Za svaku kupovinu Ytong materijala ostvaruju se bodovi a premium majstori svoju nagradu osvajaju kada dostignu određeni broj bodova.

Irfan Karajbić ove godine odnio je pobjedu, a u sladu sa osvojenim prvim mjestom uručena mu je debitna kartica sa uplaćenih 1500 KM. Sa kolegama majstorima podijelio je i tajne svog vrhunskog rezultata.

„Prošao sam njihovu obuku i dobio sam certifikat kao premium majstor i imam izvrsnu saradnju sa njihovim menadžerima prodaje odnosno sa instruktorom gradnje“, kaže Karajbić. 

Rasmir Isaković iz Cazina ove je godine drugoplasirani premium majstor i kao nagradu sa sobom odnosi plazma televizor. Prije dvije godine bio je prvi. Već šest punih godina sarađuje sa firmom Xella i u izgradnji koristi njihove materijale. 

„Premium majstor znači biti jedan među obučenim ljudima, koji se bave Ytongom odnosno termo blokovima koji su danas puno zastupljeni i koji čine kvalitetan materijal“, ističe Isaković. 

Treće mjesto osvojio je Hariz Mustafić i tako postao bogatiji za novi laptop računar. Četvrtoplasirani je Muhamed Vrtagić koji je svoju porodicu obradovao novom mašinom za pranje veša. Peto mjesto osvojio je Hamid Džinić i svoje domaćinstvo obogatio mašinom za pranje suđa. 

Do kvalifikacije „premium“ majstori Xelle prolaze teorijsko predavanje o građevinskim materijalima, zidanje Ytong pregradnih zidova sa Dryfix-om, malterisanje zidova sa Ytong Plasterom, gradnju stepeništa sa Ytong tavanicom ali i eksperimentalna testiranja.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.